Studiebesök på Munkfors kraftverk
2019-02-22
I samband med styrelsemötet den 19 feb hade vi förmånen att få en jättespännande och intressant guidning på Munkfors anrika kraftverk - Klarälvens näst största efter Höljes. Vi imponerades av att en av de nästan 100-åriga turbinerna fortfarande är i funktion.

Sen fick vi höra om länsstyrelsens smolträkning sommaren 2018 och de problem som vårfloden orsakade. Fortum berättade om sin nya strategi för synkroniserad tappning - allt i syfte att underlätta fiskens nedvandring.

Dessutom visade Fortum upp ett arbete som gjorts för att komma igång med en ökad biologisk mångfald på land runt kraftverken. Verkligen ett bra grepp tyckte vi alla.


Styrelsemötet handlade om godkännande av verksamhetsrapporten samt en genomgång av alla våra nuvarande projekt. Det gav mersmak - Karlstad och Torsby är på hugget med nya projekt. Väldigt kul! Protokollet hittar Du under Dokument/protokoll.
Hur går det för Acksjön vid Bergsäng?
2019-02-15
Vattenrådet har till uppgift att dokumentera de utredningar och undersökningar som fortlöpande sker vid Acksjön och älven efter att åtgärdsplanen har blivit genomförd. Rapport för 2018 är klar, och finns att hämta under fliken dokument/Acksjön.
Länkar